Bogudgivelse

A/S KÆRESTER

At være elsket, bare fordi du er dig – er det ikke det du ønsker dig?
A/S kærester er en brugsbog om det ansvarligt samarbejdende kæresteforhold, hvor I som par hjælper hinanden med at finde den bedste udgave af jer selv.
Den udgave der
Giver og modtager.
Yder og nyder.
Er ansvarlig.
Kommunikerer om ALT.

Alt det der følger efter den første forelskelse, hvor hormonerne farer rundt i kroppen.
Ført her er der basis for at indgå A/S-Kærester.

Der er øvelser og spørgsmål til fordybelse.
Bogen giver også inspiration til at se parforholdet som en virksomhed    et A/S, hvor der drøftes vilkår og muligheder.

Køb bogen her

Forord til FY FOR SEXfy-for-sex

Tænk på en bold. Den er fin rund og triller lystigt af sted. Forestil dig nu at bolden symboliserer vores grundbehov, som er mad, vand, søvn, luft, puls, toiletbesøg og sex/intimitet. Den triller af sted uden bump, fordi der er balance i grundbehovene. Men hvis ét af områderne er i ubalance, påvirker det bolden, så den enten triller dårligere eller slet ikke kan trille. Så kan det være svært at opnå tilfredshed, sundhed og et harmonisk liv.

Denne bog handler om et af grundbehovene i bolden: sex/intimitet. Hvad sker der, når der er ubalance i vores seksualitet? Hvordan opstår ubalancen? Hvad kan vi gøre for at forebygge det? Og for at genfinde balancen, hvis vi er kommet i ubalance?

Det, som påvirker vores seksuelle balance – og som dermed kan forhindre vores “bold” i at trille – er det, som Else i bogen kalder sex-skeletter. Det er alle de forargelser, tabuer, fordomme, fornægtelser, skam og skyld som vi har med os i den personlige seksuelle bagage. Den bagage der er med fra opvæksten fra forældre, bedsteforældre, oldeforældre, tipoldeforældre, søskende, venner, pædagoger, dagplejemødre, lærere, kulturen, andre mennesker osv. Den bagage der både direkte og indirekte er givet videre. Hver gang der er skam, skyld, verbale og nonverbale overgreb osv. ind over, påvirker det selvværdet, selvfølelsen og selvtilliden i negativ retning. Den seksuelle balance bliver påvirket, og energiniveauet bliver drænet.

Hvis disse sex-skeletter forhindrer bolden i at trille, må bolden repareres for igen at komme til at trille i harmoni. Til at reparere bolden, som også betyder at bearbejde skeletterne, bruger Else metaforen: at hele et knoglebrud. (Til sidst i bogen er der en lille ordliste med en kort beskrivelse af flere af de definitioner, som bruges igennem bogen).

Det er altså en anderledes bog om seksualitet, da det handler meget lidt om gøren – men derimod rigtig meget om væren. Du bliver inviteret til at kigge din egen seksualitet efter i sømmene helt fra din barndom. Kan du være i din seksualitet, og hvad giver du videre til andre?

For mig har Elses bog betydet, at jeg har taget fat på at kigge på mine sex-skeletter. Min bold har været så meget i ubalance, at den lå helt stille – og jeg har savnet viden og redskaber til netop at få den seksuelle del af bolden bearbejdet! Det er nemlig ikke nok at få de andre grundbehov på plads, opdagede jeg. Jeg følte mig stadig ikke hel. Men at få mine sex-skeletter bearbejdet – og dermed bolden repareret – har gjort, at jeg endelig føler mig hel og som et frit menneske!

Elses bog er dejlig ligetil og skrevet i et sprog, der er i øjenhøjde, så man føler sig mødt, ført med, beriget med viden og nye tanker og hjulpet. Alt du skal gøre er at være åben og gå i gang med bogen nysgerrig og parat til at lære og udvikle dig. Både for din egen og for andres skyld.

Mille Eigard Andersen
Forfatter, foredragsholder og sexolog
www.ihdumille.dk

Anmeldelse:
Gitte Uttrup skriver

Det har været en udelt fornøjelse at læse bogen. Sproget er godt og let fordøjeligt, så tingene falder hurtigt på plads i den kontekst, de hører hjemme. Der var en del Aha-oplevelser undervejs – både genkendeligt og “nåh derfor” og andre “Gud, det har jeg aldrig tænkt over”. Jeg fandt ud af, at jeg, mens jeg læste, fik stillet spørgsmål til min mand (blandt andet ud fra casene) omkring drømme, fantasier og forståelser. Ting vi aldrig har diskuteret, selv om vi har været kærester i 31 år ? Det var en sjov oplevelse, selv om vi ikke opdagede så meget nyt, men mere blev bekræftede i det, vi “vidste” i forvejen. Desuden er jeg med faglige briller vild med den måde du kombinerer coaching, NLP og sexologens arbejde ?