Penge og det de kan bruges til

Penge og det de kan bruges til, styrer – også seksuelt.

Penge og det, der kan anskaffes for penge, har magt – enorm magt. Jeg skal bare lukke mit hjerte, åbne min krop og sælge den til en seksuel akt med et andet menneske. Så er de dyre støvler, tasken med det rigtige mærke, diamanter, mobiltelefoner, et liv i luksus og andet, der kan købes for penge inden for rækkevidde? Prostitution kan det også kaldes. Uanset, hvordan man vender og drejer det, så er det handel med seksuelle ydelser. Handlen omfatter to personer: en køber og en sælger. Køberen får adgang til den prostitueredes krop eller dele af den, for at tilfredsstille sin egen seksualitet. Betalingen kan være penge, tøj, medicin, euforiserende stoffer, sko, tasker, mobiltelefoner eller et liv i luksus.
Prostitution har altid fundet sted, uanset hvad man kalder det. Det kan være escort, massør, sugarbabe eller noget helt andet. Som jeg ser det, er det blot ”retorisk fernis”. Prostitution har medført rigtig mange triste skæbner. De prostituerede, jeg har mødt og talt med, har alle fortalt, at de har været fortalere for prostitution. At det bestemt ikke var skadeligt for dem, at bruge deres krop til seksuelle ydelser mod betaling. Men efter en tid ude af miljøet bliver det imidlertid klart for dem, at de slet ikke var i stand til at mærke sig selv, deres krop og deres følelser, mens de var aktivt prostituerende. De kæmper nu med følgerne af, at have solgt deres krop og hjerte for penge, gaver eller lignende til et andet menneske. De kæmper for at opbygge et selvværd i balance. Et selvværd, hvor de kan mærke sig selv, være autentiske, nærværende og indgå i relationer med mennesker, der er gode for dem. De kæmper for at lære, at være i en kærlig seksuel relation med et menneske de elsker af hele deres hjerte.
En kvinde åbner sit hjerte, når hun har sex med en mand. Især, hvis hun har samleje eller penetration med ham. Lige netop derfor er samleje en smuk intim handling, når den foregår mellem to mennesker, der begge har hjertet med og er i situationen på lige vilkår. Altså uden, at der er betaling af nogen art involveret. Det er dybt bekymrende, at så mange unge sælger deres krop eller dele af den til meget ældre mennesker for at opnå spænding, materielle goder eller blive bekræftet i, hvor dejlige de er. Sugardating er eksempelvis i voldsom stigning i hele verden, også i Danmark. Kald det, hvad du vil, men det er også prostitution. Uanset, om det lyder godt eller dårligt.
Hvad er det, der gør, at følelserne og respekten for egen krop hos nogle mennesker er pakket ned? At unge smukke modeller gifter sig med ældre, ofte grimme og tykke, men rige mænd? At nogle forældre ikke opdager, at deres barn er fanget i sugardating, på trods af at mængden af tøj, sko, tasker, mobiltelefoner osv. slet ikke stemmer overens med de faktiske indtægter hos det unge menneske? Jeg tror, at mange af de unge der mangler at mærke sig selv, og mangler at have balance mellem hoved, hjerte og krop, let kan blive offer for prostitution, især hvis de oveni dette også er smukke.
Hjælp dine børn med at blive robuste. Det starter, mens de er helt små og fortsætter indtil den dag, de flyver fra reden. Jo mere de anerkendes for at have de følelser de har, og opdrages/oplæres til at passe på sig selv og andre, jo mere robuste vil de blive. Husk blot, at børn lærer mest af det de ser/oplever hos rollemodellerne. Så ”walk the talk” som forældre, og tag opgaven på dig. Et naturligt og respektfuldt forhold til sin egen krop starter den dag barnet undfanges, og det er forældrene, der skal lære børnene at elske deres krop og alt det, den kan.