Jeg gør mit og du gør dit.

Jeg gør mit og du gør dit. 

”Jeg gør mit og du gør dit.
Jeg er ikke sat i denne verden for at leve op til dine forventninger, og du er ikke sat i denne verden for at leve op til mine.
Du er dig og jeg er mig, og hvis det skulle ske, at vi finder hinanden, er det smukt.
Hvis ikke, så er der ikke noget, at gøre ved det”
Citat: Frederick S. Perls 

Det får mig til at tænke over, hvor stor en del af mit liv, jeg har bokset rundt med at bruge tid og energi på, hvad jeg skulle gøre for at leve op til andres forventninger, og til at tænke over, hvad andre mennesker tænkte og mente om mig.
Nå ja, så var der jo også alle de gange, hvor jeg syntes andre skulle leve op til mine forventninger. Det var lige over i tankerne. Jeg har bestemt også mange synsninger.
Hvor var mit?
Hvor var jeg?
Her i eftersommeren, havde Jeg meldt mig til et meget intensivt kursus. 7 dage sammen med 11 andre kursister. Inden jeg tog afsted mødte jeg flere udsagn som: ”Er du ikke snart færdig med at gå på kursus?”, ”Du er 62 år, synes du ikke snart du kan nok?”, ”Hvorfor nu det, skal du ikke snart på pension?”, ”Sig mig, hvornår begynder du at nyde livet?”
Det fik mig til at reflektere over de mange synsninger om mig. Min reaktion – tja…..jeg gik i forsvar, og begyndte at forsvare mig, i stedet for bare at være i mit.
I bund og grund må andre mene hvad de vil, hvorfor kunne jeg ikke bare give slip i det, og trække på skulderen og sige: ”Jeg gør det, der er godt for mig”
Det er så let at tænke sådan nu, hvor jeg sidder i fred og ro bag tastaturet, men når jeg står midt i det, så reagerer jeg, og ofte med et forsvar. Nogle gange når jeg at tænke, og så trækker jeg bare på skulderen – og jeg synes faktisk, at jeg bliver bedre og bedre til at trække på skulderen, når andre tror de ved, hvad der er bedst for mig.
Hvad var der mon sket, hvis der i stedet for synsninger, havde været interesserede spørgsmål til mig. Så kunne jeg svare ud fra mit. Lige netop der, var samtalerne blevet helt anderledes, og meget mere reflekterende og respekterende.
Jeg øver mig på at blive i mit, og på, at lade dig være i dit.