Gift med en iPhone

Gift med en iPhone

IPhone, iPad, TV og PC har fået en stor del af opmærksomheden i parforholdene. Aften efter aften falder øjnene og opmærksomheden på den ene eller anden skærm. Det er ikke så underligt, at kærligheden, sexlivet og intimiteten lider, når opmærksomheden slet ikke er rettet mod partneren og fællesskabet, men mod skærmen.
Når kommunikation, nærvær, sjov, alvor, tid sammen og diskussioner forsvinder ud af parforholdet, efterlader det ofte tomhed. En tomhed der gør, at begge parter ubevidst begynder at føle sig ensomme i forholdet. Der kan være mange forskellige årsager til sådan en udvikling. Men mit fokus er som regel mere fremadrettet. Jeg siger ofte pyt med, hvorfor det blev sådan, og fokuserer på, hvad begge parter i forholdet gerne vil have i stedet for.
”Jeg vil ikke give mig”, siger den ene.
”Jeg vil heller ikke give mig” – siger den anden.
”Det var dig, der startede”.
Sig pyt og ræk hånden ud. Tænk i stedet for på, hvordan du gerne vil have det sammen med din partner og læg en strategi for, hvordan du kan komme derhen. Hvis du, som kvinde, gerne vil have opmærksomhed fra manden og gerne vil snakke med ham, så spørg om noget, der interesserer ham. Du kan også foreslå, at foretage dig noget sammen med din mand, men husk, det skal være noget, der interesserer ham.
Omvendt, hvis du som mand gerne vil have mere sex, så gør noget, der får din kvinde til at blive glad. Find ud af hvad, hun godt kan lide og gør det. Hvis det er at handle sammen, så gør det. Hvis det er at gå en tur, eller sidde og tale dybt, så gør det. Interesser dig for hvad der gør din partner glad og gør det! Gør det for kærligheden og gør det for parforholdet.
Det er meget vigtigt at huske, at være interesseret i sin partners interesser, i stedet for at pådutte din partner dine interesser. Det helt klassiske eksempel er, at kvinden interesserer sig for selvudvikling og vupti, så har hun investeret i 10 bøger, som manden skal læse, eller hun har meldt dem til et meditationskursus sammen. Glem det, kvinder! – sæt fokus på det der interesserer din mand. Til mændene vil jeg sige: ”Vær hendes helt”. Se dig selv i spejlet, tænk på din attitude og gå så i gang med at skabe den forandring, der får hende til at blive helt blød i knæene.