Erotiske hjælpemidler 


”Så kan du jo tage dem her, hvis det bliver nødvendigt”, sagde lægen og skubbede en recept på Viagra over bordet til manden. Manden havde – dagen før – fået fjernet sin prostata på grund af cancer, og var til udskrivelsessamtale hos lægen. Indtil operationen, havde han haft et fantastisk godt sexliv sammen med sin hustru. Sådan havde det været i de 35 år, de havde være gift. Sammen med hende kunne han fint snakke om sex. Det var straks noget andet med den læge, der udskrev ham fra sygehuset. Lægen inviterede bestemt ikke til en samtale om ”det” emne. Det var som om, det bare var sådan en bibemærkning på vej ud ad døren.

 Da jeg mødte parret, havde de prøvet med ”de blå piller”, men det fungerede ikke for dem. Han fik voldsom hovedpine, og hun mistede lysten, når de skulle vente på at pillerne virkede. Og nå ja, så var det heller ikke så sjovt, når han fik sådan en voldsom hovedpine bagefter. Nu sad de så hos mig og bad om hjælp. Mit første spørgsmål var, om de havde hørt om en penispumpe. Det havde de slet ikke, så det blev min første vejledning til dem.  

Penispumpe 

En penispumpe er et erotisk hjælpemiddel til at afhjælpe rejsningsproblemer. Penispumpen bruges til at opnå den rejsning manden ønsker sig, så sættes der en penisring på roden af penis, herefter kan der gennemføres samleje. Dog må parret være opmærksom på, at penis-ringen kun må være på i 20 min. De fleste par kan også fint klare sig med 20 min. penetration. Se mere om pumperne på: Joyful.dk

 At anvende en penispumpe eller et andet hjælpemiddel kan være en del af forspillet, og kan sagtens gøres på forskellige sjove, frække og ophidsende måder. Penis er meget følsom, uanset om der er rejsning eller ej. Derfor kan pikmassage og pikyoga være fantastiske hjælpemidler til såvel den erigerede som den slappe penis. Se vejledning i blogindlæg på Joyful.dkPikmassage og Pikyoga  

Dilator 

I forbindelse med vaginisme – som er smertefulde skedekramper – eller efter kræftbehandling, hvor skedens slimhinde måske er blevet tør eller sart, kan det være hensigtsmæssigt at anvende dilatorer. Start med den mindste dilator og gå langsomt frem. Det er vigtigt at anvende glidemiddel! Brug det der passer sammen med det materiale dilatoren er lavet af. Tørre og sarte slimhinder kan vare en udfordring, her vil massage af kønsdelene med glidecreme være med til at styrke slimhinderne.
Se vejledning i blogindlæg på Joyful.dkMassage af kvindens kønsdele 

Bækkenbundskugler 

Bækkenbundsmusklerne og træning af disse er vigtige. Dette for bl.a. at undgå urininkontinens, men også for at bevare en god kontakt til bækkenbunden og opnå mere kraftfulde skedeorgasmer. For meget og for lidt er – som med alt andet i livet – uhensigtsmæssigt. Hvis bækkenbunden bliver overtrænet, opstår der muskelknuder, som giver smerter og som kan vanskeliggøre samleje og nydelse. Hvis bækkenbunden er undertrænet, så mindskes nydelsen ved samleje og det kan være en udfordring at holde på urin og afføring. Til træning af bækkenbunden er det en god ide, at anvende bækkenbundskugler. Kuglerne har forskellig diameter og vægt. Da kvinder er forskellige, er det forskelligt hvor stor og hvor tung kuglen skal være i starten. Jo tungere kuglen er, jo sværere er det at holde den oppe. Der er også forskellig overflade på kuglerne, som har indflydelse på, hvordan de er at bære på.
Følg vejledningen: under bækkenbundskugler. 

Prostatamassage 

Prostatamassage kan være med til at forebygge prostatakræft. Ifølge professor Graham Giles skyldes det bl.a., at prostatamassage giver orgasmer hvor prostata tømmes, og derfor mindskes risikoen for, at skadelige stoffer ophobes i prostata. Til prostatamassage kan der anvendes forskellige hjælpemidler ud over en finger. Disse hjælpemidler finder du på hjemmesiden Joyful.dk 

Se også vejledning i blogindlæg på Joyful.dk: Mandens g-punkt – hans prostata 

Dildo – penisvibrator 

Både kvinder og mænd kan have brug for at tilfredsstille sig selv seksuelt. Til brug herfor kan dildoer af forskellig form og tykkelse være fantastiske. Husk blot at det glidemiddel der bruges, skal passe til det materiale som dildoen er lavet af. Sørg også for den rigtige rengøring af hjælpemidlerne. Der er forskellige henvisninger til rengøring.
En penisvibrator, kan være et godt hjælpemiddel, hvis hænderne ikke kan bruges enten på grund af gigt eller andre lidelser. Der findes forskellige muligheder, se mere under: Hende – Vibrator og Par – vibrator. 

Mange forskellige erotiske hjælpemidler 

Erotiske hjælpemidler er rigtig gode til KvinderMænd og Par, når der er udfordringer i forbindelse med seksualiteten. Der er forskellige årsager til udfordringerne, men der findes hjælpemidler til langt de fleste af dem. Jeg har omtalt nogle af udfordringerne og tilhørende hjælpemidler her, men beder dig/jer gå på opdagelse på siden og se hvilke muligheder der er til netop dit / jeres udfordring.

 Det par jeg den dag sad sammen med, fandt et alternativ til ”de blå piller” og nøj, hvor var de taknemmelige. De fik deres gode sexliv tilbage, nu med hjælpemidler til stor glæde for dem begge.

 Husk: Erotiske hjælpemidler er vigtige, når der er udfordringer i forbindelse med sexlivet. Tænk på disse som på alle andre hjælpemidler. Et godt sexliv er sundt for både krop og sjæl, og bliver af de fleste opfattet som meget vigtigt uanset alder.